AKTUÁLNÍ INVESTIČNÍ AKCE MĚSTA V OBRAZECH

Publikováno: 24.9.2014 Autor: radka.tumova

V Horním Jindřichově bude na konci září hotová nová lávka pro pěší, na Jiříkovské ulici probíhá rekonstrukce chodníku v délce 1,7 kilometru, tělocvična Základní školy Tyršova je kompletně zrekonstruovaná. A co se ještě děje?

Po rekonstrukci čtyř mostů, několika úseků kamenné regulace a novém zatrubnění potoka v Dolní ulici proběhlo vyčištění koryta od náplav v celém úseku od ulice Bezručova až po Dolní ulici. Následovat budou opravy dalších úseků regulace potoka.

Na Jiříkovské ulici probíhá rekonstrukce levostranného chodníku v celkové délce přibližně 1,7 kilometru. Celý chodník má být dokončen na přelomu září a října. Příští rok by mělo dojít k dokončení i druhé strany chodníku, rekonstrukci autobusových zastávek a parkovacích míst před školou Pastelka.

Pohled od Základní školy Pastelka směrem k Zámečku. Tady je chodník už před dokončením.

Na lávce v Horním Jindřichově, mezi ulicemi Vojtěcha Kováře a U Potoka, kterou v roce 2010 vzala velká voda, se usilovně pracuje. Dokončena má být už na začátku října.

V Nerudově ulici došlo k rekonstrukci celého mostu a opravě regulace potoka u bývalého Vkusu.

Místo dvou betonových trub, které zde ještě nedávno byly položené pod silnicí, dnes stojí most s dostatečným průtočným profilem.

V ulici Potoční - Strážní v Dolních Křečanech je most také již zrekonstruován. Opraveny byly mostní opěry, úplně nahrazeny byly obě mostní římsy a nové je i zábradlí.

V ulici Sportovní probíhá výstavba a rekonstrukce opěry místní komunikace, která se po povodni v roce 2010 utrhla. I zde by mohly být práce dokončeny do konce září.

V ulici Sukova je situace obdobná jako v ulici Sportovní. Voda podemlela břeh komunikace a ten se utrhl.

Břeh komunikace bude opraven až k nově zrekonstruovanému mostu v ulici Královská.

Tělocvična Základní školy Tyršova je zrekonstruovaná zvnějšku i zevnitř. Dovnitř se nám bohužel nepodařilo dostat. Podle sdělení ředitele školy bylo důvodem umístění cvičebního nářadí před revizí do prostor tělocvičny. Po celou dobu výstavby nebyl problém se po požádání směřovaného k vedení města do tělocvičny dostat, teď se to bohužel nepovedlo.

Zcela nová lávka pro pěší na ulici Vojtěcha Kováře bude hotová na konci září. Průchod bude bezpečnější pro všechny, kteří se ve zúženém prostoru dosud museli mít na pozoru ještě před auty.

Rekonstrukce historického kamenného mostu v ulici Výtopní se chýlí ke konci. Dokončená je železobetonová skořepina, betonáže, izolace a zásypy. Následovat bude dokončení kamenických prací, umístění opraveného křížku a položení asfaltového povrchu.

U Základní školy U Nemocnice probíhá dokončování rekonstrukce chodníku a regulace potoka, které poškodila povodeň.

Osazování sadových obrubníků v posledním úseku chodníku.

Vyměněny jsou i obrubníky na druhé přístupové cestě ke škole.

Od 8. 8. probíhají rekonstrukce některých místních komunikací. Bude provedena pokládka nových asfaltových povrchů a úprava krajnic. Mimo to se od července realizují opravy městských komunikací bodovými výspravami a turbo technologií.