Krátce

Publikováno: 3.11.2011 Autor: red

Dva na jednoho

Rumburk • Do fáze zahájení trestního stíhání pro výtržnictví dovedli kriminalisté případ fyzického napadení dvaatřicetiletého muže začátkem léta na ulici v Rumburku. Atakovali jej zde dva výtečníci kolem dvaceti let a způsobili mu přitom zranění na hlavě, díky kterému musel pobýt v nemocnici. Povedené dvojce hrozí pobyt také, ale v úplně jiném zařízení. Protáhnout se může až na dva roky.

Opilý neřidič v cizím autě

Šluknov • S téměř dvěma promile usedl za volant pětadvacetiletý mladík z okolí Šluknova. Závažný problém byl ale také v tom, že nevlastní řidičský průkaz a vozidlo, ve kterém se proháněl, užíval bez vědomí a souhlasu majitele. Zastavili ho ale policisté z varnsdorfské hlídkové služby společně s kolegy z pořádkové jednotky, a bylo vymalováno. Teď má na krku podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a k tomu neoprávněné užívání cizí věci. Za to by mu mohl soudce přiklepnout až dvouletý pobyt za mřížemi.

Lékaři zkomplikoval život

Rumburk • Neuzavřených dveří budovy v okolí Rumburku, kde probíhaly zednické práce, využil šestatřicetiletý nenechavec a vnikl do ordinace lékaře, odkud odcizil notebook za více než deset tisíc korun, navíc s důležitými pracovními údaji. To, že byl v posledních třech letech za obdobnou činnost trestán, jej evidentně k ukončení protiprávního jednání nemotivovalo. Kriminalisté ho polapili a již má na krku obvinění z krádeže. To mu může vynést další pobyt v nápravném zařízení. Tentokrát až na tři roky.

Odcizil kovy dvakrát

Šluknov • Do skladiště stavebního materiálu ve Šluknově se v září vloupal pětadvacetiletý muž a vynesl kovovou konstrukci starého šicího stroje, pět litinových traktorových závaží a deset železných L profilů. Byl ale přistižen, tak věci nechal v blízkém křoví a zmizel. Předměty si pak majitel nanosil zpět do budovy. Mladík se ale své kořisti nehodlal vzdát a akci o pár dní později zopakoval. Místní policisté ale výtečníčka dopadli a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z krádeže vloupáním. Nyní mu vzhledem k recidivě hrozí až tříleté vězení.