Rumburské pekárny nabízejí novinku Podmáslový chleba dle staré receptury

Publikováno: 17.12.2009 Autor: red
Pekárna v Rumburku, která je součástí koncernu United Bakeries, získala dvě významná ocenění. V celorepublikové soutěži UB o nejlepší 1200gramový chleba se umístila na pátém místě ze třinácti dodaných vzorků. V soutěži o inovační výrobek roku obsadila druhou příčku z dvaceti přihlášených. „Naší novinkou je podmáslový chleba. Inspirovali jsme se ve starých recepturách, a jak se zdá, byl to dobrý tah," vysvětluje vedoucí rumburské pekárny Petr Hoke. „Za úspěchem stojí vedoucí výroby Štěfan Mlích a směnový mistr Jan Benda, což jsou »mistři pekaři«, kteří přišli s touto oprášenou recepturou," vyzdvihuje zásluhy obou pekařů Petr Hoke a netají se tím, že ho ocenění těší. „Pokud vše dobře dopadne, mohl by se podmáslový chleba vyrábět nejen v rumburské provozovně, ale i v ostatních pekárnách skupiny." Rumburská pekárna dnes zaměstnává okolo dvaceti výrobních dělníků. Podle Petra Hokeho je kádr stabilní již několik let a fluktuace je minimální. „Pekaři jsou mistři ve svém oboru, před kterými lze jen smeknout za to, jak kvalitní práci odvádějí, s jakým nasazením a zodpovědností. Ale stejně kvalitní jsou i ostatní zaměstnanci. Málokdo si umí představit, jak náročná práce to je a jak málo je, bohužel, oceněna. Přitom v dřívějších dobách byl mistr pekařský váženým občanem města. Vedení pekárny všem svým zaměstnancům děkuje za jejich práci a do nového roku přeje všechno nejlepší," uzavírá vedoucí pekárny Petr Hoke.