Cukrárna Venezia zanedlouho oslaví sladkých 20 let svého života

Publikováno: 17.4.2008 Autor: red
Cukrárna Venezia zanedlouho oslaví sladkých 20 let svého životaTak, jako ke každému městu neodmyslitelně patří radnice, tak k němu patří i cukrárna. Místo, kde se nad sladkými zákusky svěřují lidé se svými tajemstvími, kde si u lahodné kávy vychutnávají chvilky relaxace a odpočinku, kde se vzpomíná na to krásné, co nás v životě potkalo a minulo, a kde se doufá v lepší zítřky. Takovým kouzelným místem vonícím kávou, čokoládou a vanilkou je rumburská cukrárna Venezia na Lužickém náměstí. Cukrárna, která ač malá svými rozměry, daleko svým věhlasem předčila hranice tohoto města a v celorepublikové soutěži o nejlepší cukrárnu s nejchutnějšími zákusky, vyhlášenou časopisem Apetit, se umístila mezi deseti nejlepšími. Nejenže zaujala mlsné porotce svými fantastickými dorty, ale i nízkými cenami, což porota ve svém hodnocení náležitě ocenila. Chybělo jen jediné, aby byli soudci maximálně spokojení, a to bylo kvalitní zázemí cukrárny. „Dneska by nás už mohli hodnotit lépe,“ vysvětluje majitelka Venezie paní Lukešová. „Hned za rohem jsme postavili cukrárnu novou, větší a krásnější, kterou otevíráme již po 18. dubnu. A tady se na kvalitní zázemí s výrobnou dortů, koláčů, buchet, cukrovinek a pohárů s italskou zmrzlinou nezapomnělo. Velkou pozornost jsme věnovali i samotné cukrárně, ve které najde pohodlné a příjemné posezení až 44 hostů najednou a dalších 16 míst se bude nacházet na letní zahrádce,“ představuje paní Lukešová nejbližší budoucnost cukrárny. Venezia má po téměř dvaceti letech své existence, které oslaví příští rok, již své stálé zákazníky nejen mezi Rumburáky a přespolními, ale i mezi německými mlsouny. A co je základem jejího úspěchu? „Není to žádné ostře střežené výrobní tajemství,“ směje se paní Lukešová. „Ale je to především poctivost těch, kteří zákusky připravují, a láska, kterou své sladké práci věnují. Ale také to, že naše zákusky jsou z kvalitních materiálů a vždy čerstvé. Pečeme je den předem a jakmile se těsto zatáhne, tak je zdobíme od půl páté ráno, tak, aby hned po otevření byly pulty plné kvalitního a čerstvého zboží. Nepoužíváme žádné stabilizátory, emulgátory a přípravky na prodloužení životnosti. To jsou jen berličky pro prodejce, aby zákusky vypadaly na pultech dobře delší dobu, ale kvalita zákusků tím trpí a chuť zákazníka také. A my naše zákazníky ani nešidíme, ani neklameme. A proto se k nám stále vracejí, což je pro nás největší odměnou,“ dodává spokojeně majitelka sladkého království. A co tedy zákazníkům nová cukrárna Venezia nabízí? Kromě šesti druhů kávy a 22 druhů pohárů italské zmrzliny i několik desítek moučníků, zákusků a dortů. V pondělí navíc speciality z listového těsta, v úterý chodské koláče, ve středu buchty, ve čtvrtek šlehačkové speciality a v pátek velké koláče. Na pultech nikdy nechybí stálý sortiment, jako jsou větrníky, floridy, pařížáky nebo žloutkové řezy, které jsou v různých intervalech doplňovány laskonkami, kokoskami, indiánky a dalšími specialitkami. Rumburská Venezia zanedlouho vstoupí do třetího desetiletí své existence a jako dárek ke svým dvacátým narozeninám darovala sobě i svým zákazníkům novou cukrárnu a kavárnu. Buďme jejími hosty, zastavme se na chvíli uprostřed shonu a udělejme radost sobě i všem těm, jejichž práce a nadšení se skrývá v křehkých korpusech jemných dortů, v něžných záhybech nadýchané šlehačky, v lesku čokoládových polev a v jemném aroma lahodné kávy. gdo