Městské divadlo Varnsdorf X. koncertní sezona 2005-2006

Publikováno: 29.11.2005 Autor: red
Vážení posluchači a příznivci krásné hudby! Náš cyklus koncertních večerů slaví své první malé jubileum. Následující nabídkou vstupujeme již do desáté sezony cyklu „Hudebních setkání“ a to také ovlivnilo dramaturgický výběr hudebních programů. Pět atraktivních koncertů, které zčásti nabídnou návraty k nejúspěšnějším pořadům minulých období, navíc doplňujeme výroční hudební prémií pro stálé návštěvníky - předplatitele. Věřím, že předkládaný programový výběr potěší všechny příznivce hudebních múz a dovoluji si již nyní popřát hezké sváteční chvilky prožité s krásnou hudbou. Martin Louka  V KONCERTNÍ SEZONĚ 2005-2006 JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI
  • Václav Hudeček středa 2. listopadu 2005 v 18.00 hod. v aule VOŠ a BGV Jubilejní desátá sezona nabídne posluchačům také návraty k nejúspěšnějším programům minulých období. V slavnostním zahajovacím koncertu vystoupí přední český houslový virtuos Václav Hudeček, účastnice jeho mistrovských kurzů Markéta Janoušková a Quintetto concertante Petra Macka.
  • Vánoce se souborem Musica Bohemica pátek 16. prosince 2005 v 18.00 hod. v aule VOŠ a BGV Adventní a vánoční zpěvy renesance, baroka a klasicismu. Vánoční písně Moravy, Čech a staré Evropy. Hudba, která rozdává radost. Řídí Jaroslav Krček.
  • Novoroční koncert pátek 20. ledna 2006 v 18.00 hod. v aule VOŠ a BGV Kateřina Englichová (harfa), Jan Machat (flétna). Hudební vstup do nového roku s kouzelnými tóny.
  • Pokračovatelé mistrů čtvrtek 9. února 2006 v 18.00 hod. v aule VOŠ a BGV Pěvecký koncert mladých sólistů, účastníků známé burzy zpěváků ve Státní opeře Praha za účasti legend české operní scény Libuše Domanínské a Karla Petra. Průvodní slovo: Dr. Radmila Hrdinová.
  • Muzikálové hity Pavla Břínková a Jan Ježek čtvrtek 23. března 2006 v 18.00 hod. v aule VOŠ a BGV Pěvecké koncertní vystoupení předních osobností operetní a muzikálové scény s klavírním doprovodem JIŘÍHO PAZOURA.
  • Premiérový program pro předplatitele O lásce, o slovech, o písni květen 2006 Hudebně - literární program s Gabrielou Vránovou (mluvené slovo), Ondřejem Kepkou (mluvené slovo), Kateřinou Englichovou (harfa) a Veronikou Hajnovou (mezzosoprán).