Temné stránky Šluknovska

Publikováno: 10.3.2005 Autor: red
  • Říká se, že pod svícnem je největší tma. Ale jsou i tací, kteří se řídí podobným heslem, že za denního světla není nic vidět. Snad právě proto se během dne 9. února tohoto roku mezi půl desátou ranní a půl šestou hodinou odpolední vloupal do rodinného domku ve Chřibské neznámý pachatel, a než se majitelé domu vrátili z práce, pěkně jim jejich domeček vybílil. Odnesl si s sebou různou elektroniku, obraz a šperky, to všechno v hodnotě necelých 80 tisíc korun.
  • O něco více si „přivydělal“ dosud neznámý pachatel, který se v pátek 11. února ve 3.20 hod. vloupal do prodejny Elektra v Rumburku. Z prodejny odcizil mobilní telefony, digitální fotoaparáty, digitální kamery a další elektroniku. Odcizením zboží a poškozením zařízení způsobil škodu za 300.000,- Kč.
  • Po pachatelích těchto vloupání policie zatím pátrá, ale totožnost pachatele, který se v noční době z 15. 12. na 16. 12. 2004 vloupal do prodejny potravin v Mikulášovicích, již pro policisty není tajemstvím. 24letý muž ze Cvikova, který se v mikulášovické „sámošce“ obohatil o více jak 90 tisíc korun, byl vypátrán, dopaden a policisty OOP Velký Šenov mu již bylo sděleno obvinění z trestného činu krádeže vloupáním a poškozování cizí věci.
  • A ještě jeden „vejlupek“ ze Cvikova se přijel do Šluknovského výběžku trošku obohatit. Je jím 19letá žena, kterou vyšetřovatel SKPV Rumburk obvinil z trestného činu podvodu. Mladá žena totiž při uzavírání úvěrové smlouvy v jednom bankovním domě v Rumburku v říjnu minulého roku vědomě uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnaneckém poměru a výši příjmu. Úvěr byl na základě nepravdivých údajů poskytnut. Svým jednáním způsobila škodu 19.990,- Kč.
  • Pro krásu se musí něco vydržet, šeptá si skoro každá žena, když „trpí“ na kadeřnickém či kosmetickém křesle nebo na stole plastického chirurga. 38letá žena z Varnsdorfu však pro krásu obětovala i svou vlastní svobodu. Od varnsdorfského prodejce kosmetiky převzala již v březnu minulého roku voňavé zboží za 19 tisíc korun a to nejen pro svou vlastní potřebu, ale i pro další prodej. Jaksi však zapomněla zaplatit. Přestože prodejce ženu několikrát upomínal o zaplacení dlužné částky, trpělivost s ní měl více jak půl roku. Ale i ta mu nakonec došla a tak se svěřil policistům. Ti celou věc prošetřili a v minulých dnech vyšetřovatel SKPV Rumburk povedenou dámu obvinil z trestného činu zpronevěry. A je nepochybné, že ani drahé nalíčení, ani omamná vůně zpronevěřených parfémů ji před trestem neochrání.
  • Dne 11. 2. 2005 v 9.10 hod. došlo k loupežnému přepadení v objektu České pošty v obci Studánka. Dva maskovaní muži vnikli do objektu a s pistolí v ruce požadovali vydání finanční hotovosti. Poté z objektu utekli. Ke zranění osob nedošlo. Případ šetří SKPV Rumburk.