Z DOPISŮ ČTENÁŘŮ

Publikováno: 29.1.2004 Autor: red
autor: gdo Chtěli bychom se tímto příspěvkem ještě vrátit k fotbalovému utkání Rumburk - Šluknov ze dne 4.10.2003. Jeli jsme na hřiště soupeře s vědomím, že pro nováčka soutěže to bude určitě těžký zápas. Přijelo nás ze Šluknova 200 fanoušků. První rozčarování pro nás nastalo, když byl uzamčen vchod od sokolovny a proto jsme museli celý sportovní areál obejít. Naši hráči nám ale vylepšili náladu, když ihned v úvodu zápasu vstřelili gól. Rumburk byl potom téměř celý zápas v náporu na naši branku. V kritických chvílích jsme naše hráče podpořili skandováním "Šluknov do toho" a oni se nám za naše povzbuzování odvděčili vítězstvím 2:0. Zápas měl náboj derby utkání a my jsme místním příznivcům předvedli, jak se má fandit a povzbuzovat mužstvo. Rádi bychom se dozvěděli, prostřednictvím vašich novin, vyjádření zodpovědných funkcionářů fotbalového oddílu na tyto otázky:
  1. Proč nám nebyli při placení vstupného 15 Kč dány vstupenky, ale jen program. Nikdo potom neví, kolik bylo vybráno peněz. Navíc důchodcům bylo odmítnuto platit zlevněné vstupné, t.j. 10 Kč.
  2. Proč nebyl umožněn přístup na stadion směrem od Sokolovny?

"šluknovští fanouškové"

Odpovídá předseda FK Mühl Rumburk Ing. Václav Kubík Odpověďi jsou jednoduché.
  1. Návštěvníci tohoto fotbalového utkání obdrželi program, který zároveň slouží jako platná vstupenka. Je to na něm uvedeno. Na vybraná fotbalová utkání je jednotné vstupné a slevu důchodcům neposkytujeme. Vzhledem k tomu, že se jedná o rozdíl pouze 5 Kč, nezdá se nám náš požadavek nijak přemrštěný a pro důchodce neúnosný.
  2. Uzavření vchodu od Sokolovny je v kompetenci SRASu a tento vchod je uzavřen již rok. Proč se k tomuto kroku rozhodl, nevím. Ale fanoušci, kteří chtějí jít na fotbalová utkání, mohou jít nejen hlavní bránou, ale i vchodem za brankou a za kabinami.