VZPOMÍNÁME

Publikováno: 15.1.2004 Autor: red
VZPOMÍNÁME
  • Dne 22. ledna 2004 se dožije významného životního jubilea a oslaví 85. narozeniny paní Vlastimila Kohoutová z Rumburka. Do dalších let jí pevné zdraví, spokojenost a hodně štěstí přeje rodina.
 
  • Před rokem odešel náš kamarád tramp, turista a muzikant, Vašek Petr. "Chybíš nám všem, Vašku!"
 
  • Oznamuji všem spolužákům, že na Nový rok 2004 zemřel po dlouhé a těžké nemoci Jaroslav Bližňák. Rozlučme se s ním alespoň tichou vzpomínkou. Dr. Miloslava Sembdnerová, rozená Svobodová.
 
  • Říká se, že každý z nás je nahraditelný. Je to tak a jinak to ani není možné. Někdo lépe, někdo hůře, ale po každém zbude prázdné místečko pro trošku smutku a vzpomínek. Takové zbylo i po panu Milanu Ledvinkovi, nejen v srdcích jeho rodiny, ale i v širší společnosti. Vždyť pan Ledvinka byl duší rumburského kulturního života. Znamenitý hudebník a herec, aranžér hudby a scén, navíc člověk dobrý a laskavý se vzácným darem - při občasných setkáních "Hraničářů" zapůsobil tak, že lidé, kteří se dlouhý čas neviděli, měli k sobě tak blízko jako před lety. Blízko k občanům měl i jako městský tajemník. Pan Ledvinka byl zdatným novinářem, redaktorem Rumburských novin. Jeho zásluhou se staly čtrnáctidenníkem, jemuž věnoval většinu času. Ale můžeme zajít ještě o kousek dál do minulosti. Do hračkářského obchodu na náměstí, který vedl. Zásoboval hračkami všechny naše mateřské školy, co chybělo, ochotně objednal a přimhouřil obě oči nad naší občasnou nesolventností. Odešel nečekaně uprostřed práce. 21. prosince 2003 by se býval dožil 62 let. Bohužel, není návratu. Zbývá jen upřímné poděkování za plodný, obsažný život zasvěcený lidem a městu. -zb-