Unie výtvarných umělců Hefaistos v Děčíně vystavuje v Rumburku

Publikováno: 16.11.2000 Autor: red
autor: J. Pěčková Výstavní prostory domu kultury a knihovny hostí od 7. listopadu díla členů UVU Hefaistos, jejich cílem je prezentace výtvarné kultury severních Čech. Ze čtrnácti členů u nás vystavuje dvanáct, tedy dvanáct "rukopisů", dvanáct jedinečných a osobitých výtvarných projevů. Stručně vám představíme účastníky vernisáže: Stanislav Bouzek - umělecký kovář a restaurátor z Děčína, majitel galerie Hefaistos, citlivě renovuje složité kovové mříže, především však realizuje vlastní návrhy moderních mřížových kompozic. 9. listopadu byly do kopule věže lorety uloženy dobové dokumenty v pouzdrech jím vytvořených.

Milan Žofka - Teplice, Jiří Novosad - Lovosice, Stanislav Brouzek - Děčín

Richard Holub - malíř z Děčína, důsledný figuralista, vás zaujme kompozicí, symbolikou, alegorií. Ctí postupy kubistických mistrů, jejich pravdy vyznává. Jiří Novosad z Lovosic je malíř pohybu a prostoru, člověka v krajině i v městské ulici, k jeho rozměrným kompozicím se budete vracet. Ivan Záleský - náš sochař - vám připomene přítele Antoina de Saint Exupéryho, upoutá vás křehkostí, něhou, krásou a precizností cínových plastik i tajemstvím dřeva.

Cínové plastiky Ivana Záleského v ambitech knihovny, výstava pokračuje v grafickém kabinetu.

Milan Žofka z Teplic vás udiví originalitou svých keramických poselství, jejich lehkostí a barevností.

Milan Žofka - DIALOG - keramika

Dále vystavují: Ivan Bergman - grafik z Ústí nad Labem, Rudolf Bergr - architekt z Ústí nad Labem, Jaromír Čičatka - malíř z Mostu, Luboš Fárka - malíř ze Žatce, František Hora - malíř a grafik z Třebenic, Miroslav Houra - grafik a malíř z Ústí nad Labem, Tomáš Kulík - architekt z Prahy. Zveme všechny milovníky umění na výjimečnou přehlídku tvorby členů Unie výtvarných umělců Hefaistos v Děčíně. V první polovině roku 2001 bude tato výstava instalována v Londýně pod názvem Severní Čechy na přelomu milenia.