Nové informace o odškodnění

Publikováno: 2.11.2000 Autor: red
autor: Lenka Kovrčová, ref. sociálních věcí OkÚ Děčín Okresní úřad obdržel od odboru států střední Evropy Ministerstva zahraničních věcí ČR nové informace, ze kterých pro žadatele o odškodnění za nucené práce a jiné majetkové újmy utrpěné v období II. světové války vyplývá následující:
  1. Žadatelé, kteří se již zaregistrovali v Svazu nuceně nasazených nebo jeho okresních organizací, u Sdružení osvobozených politických vězňů, u Kongresu Poláků v ČR nebo přímo v kanceláři Česko-německého fondu budoucnosti - České rady pro oběti nacismu, obdrží příslušné dotazníky na svoji adresu.
  2. Všichni potencionální noví žadatelé mají možnost se také registrovat a vyzvednout si dotazníky na Okresním úřadě v Děčíně 1, ul. 28. října na informacích a dále v budově polikliniky, ulice U plovárny, na referátu sociálních věcí (č. dveří 324).
Odbor států střední Evropy Ministerstva zahraničních věcí ČR prosí žadatele, aby dotazníky zasílali na adresu Česko-německého fondu budoucnosti. Bližší informace naleznete na WEB stránkách Okresního úřadu Děčín na adrese: http://www.oku-dc.cz/oku/cz/Oku/Aktuality/View.cfm?ID=103 e-mail: rvs@oku-dc.cz, tel.: 0412/50 21 39